Uffe Lyngdal Sørensen

Cand. pæd it-didaktisk design

Uffe Lyngdal Sørensen

Cand. pæd it-didaktisk design

Podcasts og lydfortællinger med Wevideo på Studietube

Nu kan du lave lydfortællinger og podcasts med Wevideo på Studietube. Wevideo har gjort det muligt at klippe video og billeder fra, så du nu kan nøjes med udelukkende at eksportere lydfiler.

Wevideo rummer en stor samling af musikfiler, som passer perfekt til en podcast eller en lydfortælling. Du finder også et hav af forskellige lydeffekter i Wevideos arkiv. På den måde er det nemt at lave stemningsfulde lydfortællinger.

Sådan gør du:

Lav rigtig podcasting med Lydfilerne

Med muligheden for at lave lydfiler i Wevideo og muligheden for at lave “Podcast-kanaler” på Studie, så bliver det ikke nemmere at lave ægte podcasting, som kan udgives til iTunes og hentes på forskellige devices – herunder iPhones og Android telefoner.
I videoen herunder kan du se en kort gennemgang af, hvordan du opretter din egen podcast kanal på Studietube og meget enkelt får lagt dine lydfiler i kanalen.

Didaktiske muligheder med podcasting

Der findes rigtig mange didaktiske muligheder med podcast-teknologien. Du kan f.eks. lade studerende remediere fagtekster, notater, modeller eller andet i den journalistiske genre. Lad dem udgive deres egne nyheder, reportager, Voxpops, tekstanmeldelser, boganbefalinger eller andet til den brede offentlighed. Få feedback, input og gå i dialog med dem, som følger jeres podcast.

Hvis du savner didaktiske begrundelser eller teoretiske argumenter for podcasting, så er der rigtig meget at hente i f.eks. Scenariedidaktikken, når I vil lave autentisk, meningsfuld og spændende undervisning, som også rækker ud over institutionen.

Hent f.eks. inspiration i denne artikel om Scenariedidaktik af Simon Skov Fougt, som i øvrigt også kommer på WebIT 2019 den. 22 august – gør du forresten det?

Rigtig god fornøjelse!