Uffe Lyngdal Sørensen

Cand. pæd it-didaktisk design

Uffe Lyngdal Sørensen

Cand. pæd it-didaktisk design

Fra forberedelse til undervisning – en genvej?

Et mindmap eller tankekort er et godt værktøj til at holde styr på pointer og vigtige passager i tekster eller specifikke emner. Mindmappet kan kortlægge en vej igennem komplekst stof, og gør det nemt for dig at genfinde og huske stoffet selv! Det er stærkt i forberedelsen, men duer ikke i selve undervisningen, når man vil fremlægge pointerne og en rute eller en vej ind i stoffet – eller gør det?

Fra forberedelse til undervisning

Selv har jeg haft stor gavn af at bruge Mindmeister til at få overblik over et specifikt emne eller en teoretiker. Det har fungeret rigtig godt som noter til mig selv, men faktisk også som en mulighed for lynhurtigt at vende mine egne noter om til en præsentation i forbindelse med oplæg, forelæsninger eller undervisning.

I mindmappet herunder kan du frit bevæge dig rundt i mine noter til Luhmann, men trykker du på “Start præsentation”, så får du min præsentation:

Fra noter til præsentation med Mindmeister

For at tage noter i et Mindmap bruger jeg Mindmeister på Studietube. Det kan rumme både tekst, video, billeder og links, så jeg har mange muligheder for at komme godt rundt om et emne eller en teoretiker.

Når jeg er færdig med mit interne mindmap, så udvælger jeg de overskrifter og noder, som skal danne min præsentation. Til sidst udgiver jeg så mit Mindmap på Studietube og deler det med de studerende i en holdkanal.

I videoen herunder kan du se, hvordan jeg har gjort. Hvis du vil have flere vejledninger til Mindmeisters mange funktioner, så kan du finde dem i vores danske videoguides til Mindmeister.